Saturday, July 28, 2012

Хулуу, амтат төмстэй шөл

Зарим хүмүүс цагаан хоол иднэ гэхээр дан будаа идэх ёстой юм шиг боддог юм шиг санагддаг. Гэхдээ энэ бол цагаан хоол идэхийг хүссэн үедээ хийж идэж болохоор амттай, тэжээллэг, А аминдэмээр маш их баялаг шөл байна. Өмнө нь брокколитой шөл хийж байсныг та урьдны бичлэгээс харж болно.

Энэ шөлний эх хувилбарыг нь та http://www.taste.com.au/kitchen/recipes/thai+style+pumpkin+sweet+potato+soup+with+pesto,18555 энэ хаягаар үзэх боломжтой.

Орц
Хулуу           жижиг, 1/4
Амтат төмс дунд зэргийн хэмжээтэй нэг
Сонгино     тал сонгино
Сармис       1 хумс сармис
Panang curry paste  1 жижиг хоолны халбага
Далдуу модны сүү (coconut milk) 100 гр
Оливийн тос 1 хоолны халбага
Давс
Шинэхэн яншуй



Заавар
Шөл бэлтгэх савандаа оливийн тосоо хийгээд сонгино, сармисаа хийж 1 мин орчим хуурсны дараа жижиглэх хэрчсэн хулуу, амтат төмс, каррины пасте зэргээ хийж бага зэрэг хуураад шөл эсвэл ус хийнэ. 15 минут орчим буцалгасны дараа ногоогоо зөөлөрснийг шалгаж, дээр нь далдуу модны сүүгээ хийгээд буцалгаад гал дээрээсээ авна. Дараа нь холигчинд хийж, шөл бэлэн болно. Шинэхэн яншуйгаар амтална. Давсаа өөрийн хүссэнээр тааруулна. Ингээд шөл бэлэн боллоо.











No comments:

Post a Comment