Friday, January 2, 2015

Киш/Quiche хэрхэн хийх вэ?

Орц ба заавар
Эхлээд сууриа хийнэ. Pie crust-доод талын гурилан хэсэг хэсэг үг.
  • 1 1/4 аяга гурил 
  • 1/4 цайны халбага давс
  • 1/3 аяга цөцгийн тос
  • 4 хоолны халбага хүйтэн ус
Гурилан дээрээ давсаа цацаад дээр нь цөцгийн тосоо жижиглэн хийнэ. Дээр нь 4 хоолны халбага хүйтэн усаа 1 1 халбагаар хийгээд зуурна. Зуурсны дараа ийм харагдана.


Гурилаа нимгэн болгож элдээд саваа бүрнэ.


Гурилан дээрээ хөнгөн цагаан тавьж, дээр нь вандуй гэх мэт жинтэй хүнс тавьж, 175С-д 20 минут жигнэнэ. Дээр нь тавьсан хүндрүүлэгчдээ авч, дахин 15 минут жигнэж, гурил бэлэн болно. Гэхдээ энэ удаа би гурилаа жигнэлгүйгээр хийсэн. Жигнэсэн бол илүү гоё болох байсан байх.

Filling буюу өндөг, сүүний зуурмаг
Би дараах орцоор хийсэн.
  • 4 өндөг
  • 1/2 аяга сүү
  • 1/4 аяга цөцгий
  • 1/4 аяга майонез
  • 1 цайны халбага давс
Өөрөөр 3 өндөг, 1 аяга сүү, 1/2 аяга цөцгий, 1 цайны халбага давс, 1-2 аяга cheddar бяслаг гэсэн жороор бас хийж болно. Ер нь жороо яаж л бол яаж өөрчилж болохоор санагдсан.

Мөн дотор нь рейши мөөг /хавдраас сэргийлэх, дархлаа дэмжих үйлчилгээтэй мөөг/, чинжүү, сонгино, брокколи гэх мэт ногоог жижиглэн, өндөгний зуурмаган дээрээ хийнэ. Өндөг, ногоогоо бэлдсэн гурилан дээрээ жигд асгана.


175С-д халаасан зуухандаа хийж 45-55 минут жигнэнэ.

Quiche/Киш. Болсон байдал

Амт нь их зөөлөн боллоо. Ногоог нь багасгаж, өндөг, сүүний зуурмагаа арай ахиу хийвэл гоё болох юм шиг санагдлаа. Мөн дээр нь бяслаг цацвал өнгө нь шаргалтаж, улам гоё болох нь.


Quiche/Киш. Зүссэн байдал
Та дотор нь ямар ч ногоо хийж болно. Дараах зурагнуудыг нэтээс жишээ болгон авлаа.





No comments:

Post a Comment