Sunday, April 19, 2015

Тарагтай тарт

Нэг гоё өглөөний цайнд идэж болох амттаны жор харлаа. Та нартай хуваалцая.

Суурь:
1/2 аяга / 70г наран цэцгийн үр
1 1/4 аяга / 150г гурвалжин будааны гурил /гурвалжин будааг food processor-т хийж, нунтагласнаар гурил болно/
1/4 цайны халбага давс
1/4 аяга / 60мл далдуу модны тос /маслоор орлуулж болно/-хөргөгчний температуртай
2 хоолны халбага агч модны сироп /зөгийн балаар орлуулж болно/
2 хоолны халбага хүйтэн ус /iced water-мөс хийж хөргөнө/

Зуурмаг
1 1/2 аяга / 350г өтгөн тараг
1 ш ванилла үр /Монголд олдоц бага тул хийхгүй байж болно/
1 хоолны халбага агч модны сироп /бас хийхгүй ч байж болно/
5 ш инжир жимс /figs/ угааж хэрчсэн /Энэ жимсний оронд төрөл бүрийн жимсгэнэ, жимс орлуулж болно/

Хийх арга
1. Зуухаа 190С-д халаана.
2. Суурийг хийхдээ эхлээд наран цэцгийн үрийг хайруулын тавганд хийж, 5 минут орчим, үнэртэй, шаргал болтол хуурна. Дараа нь элс шиг хэмжээтэй болтол нь холигчинд хийж нунтаглана. Дээр нь гурил, давс, далдуу модны тос /coconut oil/, агч модны сироп, усаа хийж, жигд бүтэцтэй болж, бүрэн холилдтол холигчоо ажиллуулна.
3. 18см-ийн тарт хийх зориулалттай саванд /эсвэл жижиг листтэй бол листэн дээрээ/ жигд тарааж, сэрээгээр хатгана. 15-25 минут алтан шаргал өнгөтэй, шаржигнуур болтол жигнэнэ. Болсны дараа гаргаж хөргөнө.
4. Болсон суурин дээрээ тарагны зуурмагаа /тарган дээрээ ванилла жижиглэн хийж, агч модны сиропоор амталсан/ хийж, дээр нь жимсээ тавина.
Таргандаа төрөл бүрийн жимс хийж амт оруулж болно.

Жорыг эндээс авав. http://www.vogue.com.au/vogue+living/entertaining/recipe+fig+and+buckwheat+breakfast+tart,36678

No comments:

Post a Comment