Thursday, December 25, 2014

Сүүтэй амтат талх

Сүүтэй, зөөлөн, амтат талх

Орц:
- 180 мл сүү (40 градус буюу бага зэрэг халуун)
- 2 1/4 цайны халбага исгэгч
- 1/4 аяга элсэн чихэр

- 2 өндөг 
- 1/4 аяга масло (60г орчим)
- 3 1/4 аяга гурил (450 грамм)
- 1 цайны халбага давс


Хийх арга:
Сүүгээ бага зэрэг халаагаад дээр нь исгэгч, элсэн чихэр, өндгөө нэмнэ. Гурил, давсаа өөр саванд хийж, сүүтэй холимогоо гурил дээрээ нэмж, зуурна. 1 цаг орчим амраасны дараа хэвлээд, дахин 30-40 минут амраасны дараа 180С-д 30-35 минут болгоно. 


Жорыг эндээс авч, бага зэрэг өөрчлөв. 

Сүүтэй зөөлөн талх, хажуу талаас нь амталгаа хийчихсэн



No comments:

Post a Comment