Saturday, December 6, 2014

Гадилтай талх

Орц:
Бүрэн болсон гадил
-1 аяга элсэн чихэр
-8 хоолны халбага масло
-2 том өндөг
-3 гадил 
-1 хоолны халбага сүү
-2 аяга гурил
-1 цайны халбага хөөлгөгч /baking powder/
-1 цайны халбага хүнсний сода
-1 цайны халбага давс
 
Гадилтай талх, нарийн боовонд бүрэн болсон гадил хэрэглэдэг. Бүрэн болсон гэдэг нь гаднаа хар хар цоохортой болсон гэсэн үг юм. 
 
Заавар:
165C дээр зуухаа халаана. 
Элсэн чихэр, маслоо том саванд хөвсгөр зөөлөн болтол миксердэнэ. Өндгөө нэг нэгээр нь дээр нь нэмнэ.
Жижиг саванд гадилаа сэрээгээр нухна. Гадил дээрээ сүүгээ хийнэ. 
Өөр нэг саванд гурил, хөөлгөгч, сода, давсаа хийж холино. 
Масло, элсэн чихрийн холимог дээрээ гадилтай холимогоо хийгээд дээрээс нь гурилны холимогоо хийж, сайтар хутгана.
Хэвэндээ зуурмагаа хийгээд 1 цаг орчим, шүдний чигчлүүр хуурай, цэвэр гарч иртэл болгоно. 15 минут хөргөсний дараа зүснэ. 
 
Гадилтай талх болсон байдал. Дотор нь гадилны хэсгүүд харагдаж байна.


No comments:

Post a Comment