Sunday, November 30, 2014

Улаан буудайн өвс ургуулж, шүүсийг нь шахаж уух

Улаан буудайн өвс нь нялх ногооны адил маш шим тэжээлтэй, өдөр тутмын мультивитамин болгож хэрэглэж болох өвс юм. Өвснөөс шүүсийг шахаж хэрэглэж болно, өвсийг холигчинд хийж холиод бүх төрлийн шейкэнд хийж болно. Энэ улаан буудайн өвсийг хатааж нунтагласан бэлдмэлийг хүнсний нэмэлт болгон хэрэглэхийг зөвлөдөг. Бүх насныханд зориулагдсан тэжээл гэсэн үг юм. 

Улаан буудайн ач тусаас дурьдвал:
 
-60мл улаан буудайн өвс нь 900г ногоон ургамал идсэнтэй тэнцэх хэмжээний шим тэжээлтэй.
-Биеийг цэвэрлэж, хоргүйжүүлж, хорт бодисуудыг зайлуулна.
-Даралт бууруулж, цус төлжүүлнэ.
-Биеийн хүчиллэг орчныг саармагжуулж, хэвийн хэмжээнд нь оруулна. Шүлтшүүлнэ.
-Жин хасахад тусална, бодисын солилцоог эрчимжүүлнэ.
-Биеийн эвгүй үнэрийг арилгана.
-Хөгшрөлтийг удаашруулна.

Та бүхэн гайхаж байж магад. Яагаад ийм олон үйлчилгээ үзүүлж байна вэ гэж. Яагаад гэвэл гаднаас тэжээлээр хангаад өгөхөд /жишээ нь улаан буудайн өвсний шүүс/ хүний бие өөрөө өөрийгөө эмчилж, эдгээдэг.

Та юу иднэ, тэр нь таны биеийн эд эсийг үүсэлтэнд оролцоно. Муу хоол, хүнс идээд байвал таны бие улам л муудна.


Хэрэглэгдэх материалууд

1. Биоялзмаг. Монгол улсын Органик тэмдэглэгээтэй бордоо.  
2. Улаан буудайн үр. Органик дэлгүүрээс АНУ-ын Органик тэмдэглэгээтэй буудайн үр.
3. Суурь. Соёолж төвд төрөл бүрээрээ байдаг.
Нийт 20,000 орчим төгрөг болсон. 
 

Биоялзмаг, Wheat berries буюу улаан буудай, суурь
Эхний өдөр
Улаан буудайн үрээ усанд шилэнд хийж тавина. Өсдөг учраас шилнийхээ талаар хийж тавина.

2 дах өдөр
Шилний талаар байсан үр хөөж томорсон байна. 


Усыг нь асгаад, нилээн хэдэн удаа зайлж, ташуулдуулж тавилаа. Зайлахад амар болгох гээд тагийг нь цоолон, марлиар бүрэв. Соёолжлуулах зориулалттай савууд дээрээ тортой тагтай байдаг. 





Өнөөдөртөө 3-4 удаа усаар зайлна. Сая нэг удаа зайлсан, өдөр, орой, унтахынхаа өмнө дахин цэвэр усаар зайлна.


Зайлсныхаа дараа ташуулдуулж тавина. 

Ташуулдуулж тависан байдал.

                                                                             3 дах өдөр

3 дах өдөр нь соёолсон улаан буудайн үрээ 1-1,5 см зузаантай, урьдчилан чийглэсэн хөрсөн дээр жигд, шигүү тараана.




Хөрсөн дээрээ тарааж тавьсан байдал

Дээр нь гал тогооны зузаан салфетка тавьж, усаар чийглэнэ. Салфеткийг байнга чийгтэй байлгана.


5 дах өдөр
4 дэх өдөр нь усалж чадаагүй. 

Ургуулж эхэлснээс хойш 5 дах өдрийн өглөө. 


 Оройны зураг. Их хурдан ургаж байна.


6 дах өдөр
 


Улаан буудайн өвс,
13 дах өдөр

Ургуулсан улаан буудайн өвснийхөө шүүсийг нь шахлаа. Их өндөр ургасан байгаа биз?





Өвсөө тайрч, угаагаад, шүүс шахагчинд хийж, шүүсийг нь гаргав.
1 тавиураас 300мл шүүс эхний удаад хангалттай гарах юм байна. Энэ удаа шүүс шахах явцдаа бага зэрэг асгасан тул 250мл шүүс гарав.



Улаан буудайн өвсний шүүсийг 30мл хэмжээгээр нэг удаад уулгадаг. Өдрийнхөө аминдэм, эрдэс, ногооны хэрэгцээг хангана гэсэн үг. Шахангуутаа 15 минутын дотор хоосон ходоодон дээрээ уух ёстой.

Нэгмөсөн бүх шүүсийг нь шахаад, өнөөдрийнхийгөө уугаад үлдсэнийгээ мөс хөлдөөх тавиурт хийж хөлдөөв. Энийгээ 1-2-оор өдөрт хүйтэн усанд хийгээд ууна. Хөлдөөх бол ямар нэгэн хүнсний бүтээгдэхүүний чанарыг алдагдуулахгүйгээр хадгалах хамгийн сайн арга юм.


Шинэ шахсан шүүсийг хөлдөөх гэж байгаа нь.


Гадны оронд 30мл шүүс нь 3-4$ буюу Монгол мөнгөөр 5000-7000 орчим төгрөг байна. Харин би 8 /30мл*8=240мл/ удаагийн уух өвсийг 10 орчим мянган төгрөгөөр /нэг тавиурын үнэ/ ургуулсан. Гэхдээ энэ үнэ бол Органик Америк үр, Органик Монгол биоялзмаг ашигласан үнэ. Энгийн хөрс, Монгол буудайн үрээр хийвэл өшөө хямдхан болох боломжтой. 


Шүүс шахсанаас хэд хоногийн дараа өвсөө үзтэл доод хэсгээрээ хөгзөрч, ялзарсан байсан тул хаясан. Үүнээс сэргийлэхийн тулд хүнсний содтой усаар өдөр бүр шүршиж байх ёстой юм байна. 

Нээрээ Агаруу дэлгүүрт улаан буудайн өвсний нунтаг 400мг*100капсултай 40 орчим мянган төгрөгөөр борлуулагддаг.


Улаан буудайн өвсний нунтгийн капсулд хийсэн бэлдмэл.
Гэртээ өөрийнхөө витаминыг тариад, ургуулаад, өөрийгөө болон гэрийнхнээ хямд, Органик, шинэ, бордоо, пестицид хийлгүйгээр ургуулсан суперхүнсээр хангаж байгаарай. Ялангуяа өвөл хаврын улиралд янз бүрийн аминдэм хэрэглэхийн оронд ингэж уувал эрүүл мэндэд их тустай. Яг үүнтэй адил арвайн өвсийг ургуулж, шүүсийг шахаж ууж болно. 

4 comments:

  1. мундаг байна шүү, би бас нэг иймэрхүү юм хийх гээд бүтээгүйг саналаа_ good luck!

    ReplyDelete
  2. Органик дэлгүүр хаана байдаг вэ баярлалөө

    ReplyDelete
  3. amjilt husie mash saihan medeelel bn

    ReplyDelete