Saturday, November 22, 2014

Солонгос жороор ууранд жигнэсэн өндөг



Өндгийг болгож хэрэглэх цөөхөн аргыг, шарах эвсэл чанах, бид өдөр тутамдаа хэрэглэдэг. Тэгвэл нэгэн шинэ аргыг өнөөдрөөс эхлэн хэрэглэж байгаарай. Өндөр температурт болгоогүй учраас хорт нэгдэл үүсэх нь бага байдаг мөн нэмэлт тос шаардагдахгүй арга юм.

Эхлээд өндгөө хагалан гар холигчоор хутгана. 



Өөрийн хүссэн ногоонуудыг жижиглэн хэрчиж бэлтгэнэ. Давс, перец нэмж хутгана.


Буцалж буй устай саванд өндөгний зуурмагаа хийнэ






















Хамгийн гол жор нь дээгүүр нь даавуугаар бүтээх юм. 


Ингээд 25-30 минутын дараа өндөг бэлэн болно.







No comments:

Post a Comment